woensdag 2 augustus 2017

Planner 2017

Augustus is nog maar net begonnen en ik ben in een nieuwe agenda gestart vanaf 1 januari. De agenda die ik gebruikte was gewoon niet leuk....en een beetje te klein. Afgelopen december kon ik eigenlijk geen leuke vinden, wat ik wilde hebben werd voor dit jaar niet meer uitgegeven.
Al direct viel mij in de nieuwe SU catalogus deze geweldige jaarplanner op en afgelopen maand toch maar gekocht. Het is niet de goedkoopste (45,--) maar je krijgt er veel voor terug. De agenda heeft alleen de maanden geprint, de data vul jezelf in, zodat je niet alleen kan beginnen wanneer je wilt, maar het ook helemaal naar persoonlijke voorkeur kunt indelen. Reken er vast op, dat 2018 er ook eentje krijgt :-)
De omslag is heel stevig, kleine ordner met ringband, en heb ik opgeleukt met het nieuwe medaillon set "Eastern Palace". Pas nieuw en nog zoveel te ontdekken.
 
 
Het stempelset is van photopolymer, wat als voordeel heeft dat je de stempels een beetje kunt buigen, zodat ze in dit geval in de cirkel passen.
De set komt niet alleen met sierpapier, maar ook met bijv. deze leuke kwastjes.
Het liefst gebruik ik Memento, VersaColor en Archival inkt omdat ik daar al jaren aan gewend ben. Heel veel kleuren van bijv. stampin' up zijn precies gelijk aan Memento. Er zijn echter kleuren die niet te vinden zijn bij andere merken zoals deze "Berry Burst" waarvan ik ook cardstock gebruik. Voor de allereerste keer su inkt gekocht en de refill voor in de embossingpaste. Heerlijk kleurtje, lekker fris bij het limegroen.
Het bijpassende kreukellint springt er ook uit.
De collage op de voorkant bewust vastgezet met gluedots en niet gelijmd op de ordner. Nu kan het makkelijk verwijderd worden als het of "groezelig' is geworden of ik heb zin in wat anders.
 
 
De agenda komt met veel extra's zoals insteek pocket pagina's, stickervellen ook in goud, handige overzichtspagina's, tabbladen die dik en geplastificeerd zijn en de oh so cute stickynotes.
De afgelopen daaaaagen bezig geweest met het opleuken van de binnenkant en dat gaat prima. Het papier is zeer dik en bij het gebruik van bijv. Memento inkt is er aan de achterkant werkelijk niets te zien, dus stempelen maar.
Bewust geen lijm gebruikt om items vast te zetten, maar alleen nietjes of dubbelzijdig (supersticky) plakband.
 
By the way: genoeg notitieruimte en alle maand tabbladen zijn verschillend.
 
 
 
De foto's zijn soms wat klein uitgesneden, maar sommige aantekeningen zijn nogal persoonlijk of hebben betrekking op andere mensen en heb ik daarom weggelaten. Uiteindelijk ben ik eerst verder gegaan met opleuken om vervolgens daarna mijn oude agenda over te schrijven. Er staat bij mij heel wat meer in dan alleen afspraken.
Zeker, elke dag met hobby is een happy day!
Dit blijft zo geweldig om te doen. Het effect is steeds weer verrassend gaaf en het lampje blijft leuk. Zo simpel: twee grote post-it memo's om de lichtstraal af te plakken, sponsje en fel gele inkt.
Elke maand begint met een overzicht, daarin zet ik alle highlights als de maand voorbij is.
Wat blijft de lotus flower toch mooi, vooral in de grote schoonmaak week......
Er zijn van die stempelsets waarbij het totaal niet uitmaakt hoe je het doet en wat je ermee doet, zonder erbij na te denken en snel, het is altijd een geweldig effect, origineel en anders. In dit geval het uitgebreide set Butterfly Basics van su.
 
 
 
 
De Best Birds kunnen niet ontbreken, de rest ook niet..... Eigenlijk ben ik voor ideeën gewoon mijn blog langs gegaan vanaf januari, zodat in de agenda enigszins terugkomt waar ik op dat moment mee bezig was.
Soms een beetje spijbelen tussendoor, want dit geweldige stempelset kan ook niet ontbreken. Eén van de zeldzame keren dat je wel iets aan de achterkant van de pagina ziet, maar het is dan ook nat ingekleurd.
Love it! Het is toch gewoon kant?
Moest wel op gaan letten en niet teveel losse items gebruiken, anders wordt de agenda te dik..... (moeilijk voor mij :-)
Eén van de redenen waarom ik altijd de kleine uitvoering van Memento inkt koop (de dewdrops): de druppelvorm met het scherpe puntje is zo handig om stempels met verschillende kleuren in te kleuren. Eigenlijk koop ik zelden de full size pads (alhoewel het voor achtergrond stempels wel handiger is).
 
Het special reason stempelset is zo bijzonder, door de licht opgeschuurde stempels, waardoor je het distressed effect krijgt zonder er ook maar iets voor te hoeven doen.
Het ombre effect van de onderste bloem is ook met de memento dewdrops gemaakt.
 
Jawel, daar zijn ze weer! De crazy cats kunnen natuurlijk niet ontbreken, en als ze echt te crazy worden geef ze dan maar een one way ticket....
Tekst en getal gemaakt met het Labeler alfabetset van su.
Oh wat blijft dit een van mijn favorieten, de eclectic flowers en alles wat erbij hoort zoals de plastic overlay en het verfkaartjes papierblok.
 
Ook al gebruik je geen enkele stans en stempel je in alle haast zomaar iets, het effect mag er zijn. Het is vooral handig als je even snel een kaartje of labeltje nodig hebt en toch met wat origineels voor de dag wilt komen.
Alweer zo'n leuk collage set: krans, losse bloemetjes, een raster achtergrond stempel en doe er wat leuks mee....
De tekst good luck komt uit een ander nieuw set 'going far' vol met koffers en een grappige globe.
Natuurlijk heeft het chevron lint een kale onbedrukte achterkant en dat vind ik weer niet zo mooi om te zien als je het dubbel vouwt. Dan knip ik het uiteinde eraf, draai het om en plak het weer op de achterkant van het label.
Echt, ik ben helemaal niet zo van het groen, groener en groenst.... maar het is zo'n beetje de enige memento kleur waar vijf tinten van zijn.... Al met al heeft het toch wel iets en blijven de edelstenen ongeacht in welke kleur very chique.
De laatste week van juli een heel oud set. Het plakt voor geen meter meer aan een acrylblok (stukje dubbelzijdig plakband) maar het heeft toch wel wat. Het zijn echt rare stempels, ze drogen een soort uit als je ze langere tijd niet gebruikt (heb ik vaker last van met photopolymer stempels, ook van andere merken). Daar had ik even geen erg in (zie de linker vaas). Eerst een paar afdrukken op een kladpapiertje, maar dat was ik vergeten......
Bij een zeer grote achtergrond stempel als deze (of de eerdere gebruikte watercolor background) zijn full size inktpads wel handig. Ik was me een tijd bezig met mijn kleintje........
Nu ben ik helemaal bij en kan ik vanaf nu elke week een pagina opleuken.
Fantastisch om te doen en heerlijk om zo'n agenda te gebruiken.
Een aardig boekwerk, 22x20x5 cm, maar het wordt op een gegeven moment ook een scrapalbum vol leuke foto's en herinneringen.
Creatieve en goed geplande groetjes!

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke langer is dit geworden!
  Zo slim om de elementjes op de voorkant te kunnen vervangen mocht je dat met de tijd willen.
  Er zijn mooie items in en je kunt er lekker veel in kwijt buiten dat je er nog creatief in bezig kunt zijn.
  Een super creatie leuk om zoiets elke dag te gebruiken en er dus van te genieten.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die automatische aanvulling weer grrr...ik bedoel dus leuke planner

  BeantwoordenVerwijderen