donderdag 27 juli 2017

Notebook & Page Divider Card

Nu het toch allemaal nog op tafel lag, gelijk van een d i k spiraal notebook van de Hema een nieuw dagboek gemaakt. Alles goed vastgelijmd, omdat je toch ook op de linker pagina gaat schrijven.
Het leuke van sommige bloemen en de diamant stans is wel, dat ze in het negatief uitstansen en je dan m.b.v. de bijpassende framelit deze los snijdt uit het papier.
De drie edelstenen twee keer gestempeld en tegen elkaar geplakt met het lint ertussen, zodat ze bij de andere berg lint lekker mee bungelen. Zeg nou zelf, dát is toch het verleidelijke van een spiraalschrift? Volhangen met lint, band, kettinkjes, bedels, lovertjesband etc.
Close upje! Het leuke aan het edelstenen stempelset is dat je alle stenen in kunt kleuren zodat ze telkens anders zijn, de diamant heeft zelfs 3 losse inkleurstempels, zodat je ook diepte aan kunt brengen.
Het set heeft ook een achtergrond stempel met plusjes (+), dit keer over het groen van de bladeren gestempeld.
Een perzik banner en daarop nog wat embossingspaste.
 Er zitten ook mooie en grote teksten in het set. Vind dit een toepasselijke "affirmatie" voor op een dagboek.
Het zijn eigenlijk heel eenvoudige vormen, deste verrassender is het realistische effect. Dol op bling en diamonds...en bloemen.....
Het mooie bijpassende perzik kreukellint is van SU.
Het notebook heeft een hard transparante plastic kaft en daaronder een craft. Zo kwam ik op het idee om het sierpapier dat bij de eclectic serie hoort op het craft te plakken en niet op het plastic. Nu kan je door het plastic heen kijken en zie je het papier er via de andere kant doorheen, maar blijft de afbeelding geheel zichtbaar (nog meer genieten :-)
Aan de binnenkant heb ik een aantal dezelfde items exact over die van de voorkant geplakt, daaronder concentreren zich alle lijmvlekken, foamblokjes, afgescheurde (ingekorte) bloemsteeltjes etc. De witte achterkanten storen verder niet. De kleine stipjes glossy accents op bijv. het groene uitgestanste stukje cardstock zijn haast niet zichtbaar.
Grappig, de achterkant van je werk zie je eigenlijk nooit.
De kaart/boekenlegger/bladwijzer..... is de voorkant van het dagboek in het klein. Een nieuw stencil met ook de harlequins of wiebertjes vormen en roze refill inkt van memento door de embossingpaste.
Ik vind het zo'n mooie tekst!
Hier ook weer zo'n banner met de mini steentjes.
Echt lekkere frisse kleuren bij elkaar. Ik heb deze hele serie gestempeld met memento, de kleuren zijn exact hetzelfde als het gekleurde cardstock van SU.
Nu zie je wat ik bedoel met het inkleuren van de diamant: inkleuren met drie verschillende kleurtjes geeft weer heel veel andere mogelijkheden.
Het in spiegelbeeld plaatsen van alle items (doet me denken aan een wiskunde spiegel) met een "divider" in het midden geeft een leuk effect.
Dit setje kan weer heel wat maanden schitteren op mijn schrijftafel.

1 opmerking:

  1. Te mooi om in te schrijven, maar schitterend om altijd in het zicht te laten liggen. De set riep bij mij zo het idee op van 'heel mooie dingen maar dat past toch niet samen', maar jij bewijst constant van wel!!
    Wiebertjes, nog nooit van gehoord, heb ik gisteren dus maar eens gegoogeld... wat een mens toch niet allemaal leert dankzij bloggen...
    Fijn weekend
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen