maandag 1 mei 2017

Verf Potjes


Verfkwasten in water! Een idee waar ik al een tijdje mee rondliep en het is precies geworden zoals ik hoopte.
De nog veel te weinig gebruikte en prachtige SU bundle Jar of Love is zo leuk om mee te werken. Nu gecombineerd met verschillende stempelsets met verfstrepen, tubes, kwasten etc.
In de middelste maat jampot de "gebruikte" verftubes, gestempeld met Archival en ingekleurd met Memento inkt en een kroontjespen uit hetzelfde set (Vintage Artist van Creative Expressions). Natuurlijk is het een illusie, maar het lijkt toch of ze echt achter glas staan.
Een kleine kwast uit het Artist set en een grote lange kwast als losse stempel op hout van Finnabear. De kwasten met verschillende kleuren Memento inkt ingekleurd en als eerste afgedrukt. Vervolgens de jampot zelf en daarna het water in een lichtere kleur dan de kwasten (om zo het idee van verkleurd water door de verf te suggereren).
Alles met Memento inkt, dat is doorschijnend, met bijv. VersaColor krijg je dit effect niet (dikke matte inkt).
Het water is een aparte stempel uit het Jar of Love set.
De jampotten zijn gestempeld met Memento zwart, dit laat bij Photo Polymere stempels makkelijker los van het papier dan Archival.
Natuurlijk moest er nog een potje bij..... en m.b.v. een massieve streep stempel een 'plank' gestempeld. Daarop het kleinste jampotje, maar eerst de takken op het papier, daarna het potje er overheen. Alle bloemen en de strik komen uit het stempelset met snijmallen, gestempeld met Versacolor.
Het potje ernaast bevat nog een restje verf (Versacolor) en een stukje jute (stempel) met tekst. Het deksel gestempeld in Brilliance gold.
De middelste twee potjes zijn uitgesneden en verhoogd opgeplakt, de anderen direct op het papier.
Een klein labeltje van TH gestanst en m.b.v. het leuke Banner Banter set van SU met grote kopspeld het tekstje gemaakt.
De basis zijn de grootste basis kaarten van de Action: 15 x 15 cm. De kaart prijkt uiteraard opvallend vrolijk middenop de tafel.
Ik kan wel weer een potje breken......

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk toch, zoals jou "hoofd ideeën" altijd veranderen in een kaart.
    Heel knap gemaakt en zo ontzettend leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk dit originele "stilleven". Mooie kleurtjes heb je gebruikt Christine en heel leuk gecombineerd allemaal.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen