dinsdag 14 maart 2017

Giftbag Card

Ik kom opeens zoveel leuke ideeën tegen voor kaarten met een extraatje/knipoog. Met name pop-ups zorgen helemaal voor dat onverwachte als je de kaart opendoet.
De voorkant gemaakt met uitgestanste kant vlinders, de leuke bannerpons, een nieuwe erg goede embossfolder met vlinders van Marianne Design, kantjes er langs en wat stempels.
Dankjewel Maartje voor het kant en twine. Heel blij met het heel dunne kant dat mooi onder papier is weg te werken en praktisch geen ongewenste verhogingen geeft.
Ja en hier dan de verrassing: een draagtasje als pop-up!
Het idee al zovaak voorbij zien komen maar nergens een uitleg. Het maken van het tasje is niet moeilijk, maar je moet even weten hoe je deze in de kaart plakt.
How cute is that?
Belangrijk is, dat je heel dun papier gebruikt, ongeveer 80 grams, omdat anders de kaart niet goed dicht blijft. Ik had nog een enkel velletje van het heel dunne Action sierpapier (kleine blokjes) waar ik niets meer mee deed (zelfs dubbelzijdig plakband zie je er doorheen).
Nu komt het mooi van pas, maar goed bestempeld printerpapier gaat ook prima.
Natuurlijk kon ik het niet laten om wat tissuepaper van de Action toe te voegen. Dicht gevouwen houdt het ook bijv. een giftcard goed in de tas. Bewust de bodem vrijgelaten, dat blijft de vouw vrij.
De achtergrond op de voorkant en de binnenkanten zijn gemaakt met de grote kant achtergrond stempel in een heel licht kleurtje blauw/groen en ook voorzien van een randje kant.
Na lang zoeken vond ik een youtube filmpje met een goede uitleg:
Altijd handig om een draagtasje bij je te hebben nu we geen plastic tasjes meer krijgen....;-)

2 opmerkingen: