dinsdag 9 augustus 2016

Birds everywhere.....

Een heel leuk kaartmodel en een prachtige mogelijkheid om mijn leuke nieuwe hekwerk stans van MFT te gebruiken. Wat zijn dat toch goede stansen. Het hek kan je zo breed maken als je wilt, omdat de linkerpoort weer tegen de rechter past en andersom.
De basis is een niet al te dik scrapvel (markt), het sierpapier is een blokje van Studio Light, parels en twine van Xenos.
Alle randjes zijn geïnkt met Vintage Photo distress inkt.
De leuke "kanten" golfrand is een randstans van MD.
De hek stans komt met twee stansjes voor de zuilen waar de poorten aan vast zitten, maar kunnen ook prima apart gebruikt worden bijv. als onderdeel van een bookcover.
De inkt kleuren aangepast aan het papier en dat geeft al direct het vintage effect, daarbij is het groenige van de parels ook heel toepasselijk.
Love my birds :-) Het gebruikte stempelset gevonden op MP getitels Polkadot Pieces van Stampin' Up en passend bij de Birdbuilder pons.
Bloemen en grote vlinder komen ook uit het set.
Alles is gestempeld op sierpapier, wat er ook weer zo leuk doorheen schijnt.
Tadaaa als de overslag flap opengaat zie je eerst dit......
.....en dan de binnenkant. Links en rechts beplakt met eerder gebruikt sierpapier van SL en de prachtige tekststempel op sierpapier afgedrukt in oud roze.
Wanneer je de vouw van de flap een stuk breder maakt (twee keer rillen met meer ruimte ertussen) is de binnenkant een prima plek voor een pocket met kadokaart.
Het is zowieso aan te raden om de flap twee keer te rillen met ongeveer een milimeter ertussen, dan blijft deze niet omhoog staan, maar valt netjes glad omlaag. De flap moet om de 3 á 4 lagen papier heen.
Even een wat duidelijkere foto waarop je de stempel kleur beter ziet.
Gestanst met een stiksteek rechthoek en onderaan weer de randstans met hoe leuk ook een stiksteekje.

Een geheel andere sfeer met hetzelfde stempelset in combinatie met een framework die van TH. Hierbij de losse stukjes zowel in het frame als los ernaast.
Eerst begonnen met het bestempelen van wit cardstock (correspondentie kaart Hema) met de tak en een klein blaadje ook uit het set.
Het polkadot papier komt uit een scrapblok van de Action.
De leuke tekst is onderdeel van het set en is zo gegolfd, omdat deze verticaal als steel voor de bloem gebruikt kan worden.
Polkadot knoopjes van de Hema, parels van de Wibra.
Een lief kaartje, maar stoer kan ook:

De basis is een grote vierkante craft kaart van de Action, met pritt het sierpapier (Studio Light) erop en het kartel hart uitgestanst. Stansen door Pritt heen gaat prima, dubbelzijdig plakband lukt niet.
Een wat kleiner hart gestanst en geëmbosst met een 'woodgrain' folder (Pipoos).
Nu wat kanaries (geel en blauw....:-) de gele heeft een envelopje in de snavel (metalen bedeltje). De bloemen gestempeld op muziekpapier.
Het chitchat woord friendship is van TH evenals de paperclip, bedeltje (Humiez Beads), twine van de Hema.
Het uitgestanste hart van de buitenkant kan gelijk op de binnenkant geplakt worden. Hand geknipte banner en klaar om aan een lieve vriendin te geven.
Heerlijk hoeveel verschillende dingen je kunt doen met één stempelset. En ja, begin echt vogels te verzamelen....

1 opmerking:

  1. Nog even en je gaat fluiten! ;) Gevarieerde kaarten, ik vind ze allemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen