dinsdag 20 oktober 2015

Flower Slide Card

My first slider card....!
Eenvoudig, zonder mica, stukjes plastic tas of andere "hulpmiddelen" en daar houd ik van. De envelop is van iets te dik papier en blijft een beetje open staan (scrapblok van de Action) maar dat lijkt op de foto erger en stoort niet.
Het is ook niet helemaal te voorkomen, omdat de binnenkaart voor de helft over de envelopstrook ligt en dat drukt de insnedes uiteraard ook naar achteren (zie filmpje).
Het Flower Patch stempelset van SU blijft een van mijn grote favorieten. Je kunt op een van die vier 'vakjes' een flinke collage kwijt die in zijn geheel mee schuift naar de andere kant.
Eigenlijk is het beter om de drie andere vakjes te stempelen of zo plat mogelijk te houden, anders blijf je er achter haken.
Even een foto waar de lintjes met touwstrikje wel op staan.
Na het open schuiven de grote verrassing! Je kunt teksten, leuke afbeeldingen en helemaal rechts ook gemakkelijk een stansje kwijt dat je er plat op lijmt.
De tekst stempel rechts komt uit een stempelsetje van de Wibra, met veel leuke en mooie teksten en dat voor 1,49 euro.
Je hoeft eigenlijk alleen maar je papier twee rillijnen te geven en in te snijden.
Het onderstaande filmpje legt je duidelijk uit hoe je het maakt. Vervolgens kan je de maat naar eigen inzicht verkleinen.
De rand links van de envelop is vrij breed, maar zelf vind ik dat prettig: je pakt de kaart dan niet gelijk op de collage/het stansje vast.
De basis is snel klaar, dus heel snel alle tijd voor het opleuken. Er zijn veel combinaties mogelijk, twee contrasterende vellen papier geeft ook een mooi effect.

Opmerkingen m.b.t. filmpje
Zij geeft op een bepaald moment aan dat het papier gesneden moet worden op bijna 4 inch, moeilijk gokken maar leg je papier aan op exact 10 cm, dan klopt het.
Verder is de envelop na opvolgen van de instructies te breed t.o.v. de binnenkaart, snijd dan voor het vouwen 3/8 inch van de rechter kant (waar de lintjes hangen). De buitenkant is dan een mm langer.

Veel plezier!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip van het filmpje, tof! Ga ik ook es proberen! En jij bent een flower queen :)

    BeantwoordenVerwijderen