dinsdag 3 december 2013

Sinterklaas Swap

De pietenswap: ik heb een schrijfmap voor Afke gemaakt met als basis een filefolder. De folder is in het midden naar elkaar toe gevouwen, zodat het een boekje wordt.
Letters en swirls (TH) geëmbosst, knijpertje beplakt met papier en plakparels en de bloemen zelfgemaakt van parelmoerpapier en geïnkt met distress rusty hinge.
Het papier met woordenboek print van Pipoos.
Sla de map open en je vindt alles wat je nodig kunt hebben om post te sturen, te ontvangen (twee grote insteekvakken onder de tabjes in het midden) links/rechts lege envelopjes om papiertjes in te bewaren, labels om zelf op te schrijven, een rolletje papier rechts met de Notes stempel van Eline (je wilt niet altijd alles vouwen), daaronder een vak met zigzag vouw dus meer ruimte en natuurlijk postzegels.
De postzegels gemaakt met ponsen, papier met afbeeldingen en stempels en er een "waslijntje" van gemaakt met vastgeniet touw.
De grote letter A eerst in Word gemaakt, geprint op dit papier en uitgeknipt. Op het bolletje een typecharm A van TH, onder de letter de mooie poststempel van Kars en een "oud briefje" in de letter gestoken (stempel van MD). Natuurlijk is de letter door het postkantoor gestempeld...
 De bloemen gemaakt m.b.v. de daisy en rozenponsen.
Alle geëmbosste swirls gemaakt m.b.v. de grote flourish stamp van TH en zijn rooskleurige distress poeder. Het grijze kant is het zelfklevende van Blokker.
De lintjes vastgelijmd en er parels opgeplakt.
De labels ook gestempeld met allerlei afbeeldingen o.a. van Hero Art, Eline en Viva Decor. Opgehangen aan touwtjes en veiligheidsspelden in koper (Artemio Oldies).
 Postzegels hangen aan inimini knijpertjes en minipaperclips van TH.
De tabjes zijn stansjes van TH, eerst bestempeld met een woordenboekstempel (Hero Arts) en gekleurd met distress inkt rusty hinge, de randen met vintage photo.
De tekstjes gemaakt met de dymo lettertang.
De envelopjes, ook van parelmoerpapier, van stempels voorzien en gemaakt met een houten envelop mal.
Alle spulletjes die ik in/op de schrijfmap heb aangebracht dienen ook als een soort gebruiksaanwijzing, Afke kan deze map natuurlijk helemaal aanpassen aan haar eigen wensen en met eigen items.

Mijn gedicht:


Lieve Afke,

Het was een groot plezier
om jouw swappiet te mogen zijn
na dagen lang creatief vertier,
zelfs tot onder de maneschijn…

Geheime vakjes, een grote strik van kant
en jouw naam tussen de rozen.
Knijpers, labels, papier en plakband
Swappiet heeft ervoor gekozen
om jouw letter te verhullen
in een persoonlijk document
dat jij helemaal kunt vullen
met wat alleen voor jou is bestemd.

Al jouw gouden menento's
ideeën en dierbare foto's
veilig bewaard met een kaft er omheen
en je kunt in gedachten wandelen langs memory lane.

Speciaal voor Afke van Sint
omdat hij jou heel bijzonder vindt.


 

DE ONTVANGEN PIETENSWAP!
Afke dankjewel!! Wat een ontzettend origineel idee om de letter te verwerken op een linnen draagtas, nou, ik doe nu gewoon het hele jaar door boodschappen met jingle belletjes.
Aan het hengels hang m.b.v. een sleutelhaak een geborduurd kussentje met de belletjes. Wat schattig. Je kon het natuurlijk niet weten, maar op mijn kerstkaarten speelt een roodborstje ook een hoofdrol. wat leuk bijpassend.
De gebruikte stof is erg mooi,
 evenals de prachtige kanten randen.
Grote complimenten voor het gedicht, erg mooi en ik heb er ook heel hard om moeten lachen. Super Afke, leuk dat jij mijn swapmaatje was deze keer.

7 opmerkingen:

 1. Oh oh oh wat mooi weer!! (ik had niet anders verwacht van jou)
  Heel veel liefde en geduld heb je erin gestoken, en dat zie je.

  En wat een leuke swap heb je ook gekregen, zo mooi, die tas, heel origineel verzonnen.

  Lekker van genieten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je hem mooi vind. (Ik had hem toch echt gestreken voordat ik hem op de post deed ;) )

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Christine wat heb jij je swapmaatje weer verwend zeg. Wat een orachtige map heb je voor haar gemaakt. Schitterend.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf gedaan, je swap!! Groetjes, Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi.... Een schrijfmap om jaloers op te worden. Ook de tas, die je gekregen hebt mag er zijn....Krijg bijna spijt dat ik niet mee kon doen.

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen