donderdag 20 december 2012

Once Upon A Time Omslag

Het scrapblok kerstkado daar moest gewoon de schaar in.....
De elfjes vond ik al gelijk heel lief en ja vleugels, daar heb ik iets mee. De prachtige glittervleugels op het papier deden mij gelijk aan de grote stans vlinder van TH denken. De vlinder diep rood gekleurd met Aged Mahony distress inkt en vervolgens dik ingesmeerd met glitternagellak. Niet alleen heb je dan het glittereffect, maar ook een soort van epoxy laagje. Ik heb alleen de opengewerkte stansjes gebruikt. Erachter restjes bijpassens Once upon papier geplakt.
De scharnieren zijn deze keer van "oud gemaakt" distress embosspoeder op karton met strass steentjes in de openingen.
De "kreukelbloemetjes" zijn van Pipoos (Marianne Design) evenals de grote bloemen. Ik heb het Once upon a time papier gemat, omdat het eigenlijk te klein was voor dit project. Eerst het karton bekleed met bruin effen scrappapier, vervolgens een laag donkerrood (achterkant van TH papier) en daarop de elfjes.
Ik moet toch eens gaan investeren in goedkoper effen papier, want steeds het dure TH papier gebruiken alleen voor de achterkanten is ook zo wat....
De bloemen zijn deze keer ook weer heel mooi geworden. De beide soorten eerst gekleurd met aged mahony. De grote bloemen door de midden geknipt. Nu kan je mooi "dakpansgewijs" stapelen waardoor er een volle en levendige botanische uitspatting ontstaaat :-)
De hele bloemen zijn best groot en zo is het weer heel wat anders. De bloemen zijn goed gelijmd van zichzelf, dus vallen bij het doorknippen niet uit elkaar.
De roos geponst met de twee maten retro flower ponsen van restjes Once upon papier. De achterkant is wit, eerst geëmbosst met de kleine flourish stamp van TH en goud poeder, daarna lichtjes ingekleurd met aged mahony zodat het wat oud roze wordt. Het was de bedoeling om het originele papier met goudglitter als voorkant te gebruiken, maar opeens vond ik de achterkant veel mooier/toepasselijker. De swirls zijn stukjes van een grote TH stans en zodanig opgeplakt, dat er niet teveel van de afbeelding wegvalt.
Ik wilde deze keer even iets heel anders bij het sprookjes gevoel en dan is een blister met lijstje toch altijd weer leuk. Een stukje Once upon papier erachter waarop een gouden kroontje staat, een stukje veer met roze stippen, een ini mini daisy met strass steentje en heel fijne goudkorreltjes. Expres de glossy accents wat verder van de blister gedaan, zodat de gouden korrels uit het kader rollen. Het is net, alsof het er bovenop ligt.
Een tekstje story en een veer erachter maken het af.
Links en rechts heb ik een smal strookje glitterpapier geplakt (een border uit het Prince papier).
Aan het oog een grote "glazen" kroonluchter pegel en een touwtje met een TH kroontjespen.
De binnenkant van....
Links het papier over de stoere prins. De cirkel eruit geknipt en geplakt op een vel van een oud document en het onderste deel van het vel tot een insteekvak gemaakt. Off on an adventure!
Rechts een blad craftscrap dat je omhoog openklapt. Nu de kleine uitvoering van dit scrapvel gebruikt. Erop met 3D foam het kasteel en het ornament wat ik nog over had van een groot scrapvel.
Het handgreepje is van 7Gypsies en zet je vast met twee splitpenpinnetjes. Helaas worden deze niet meer gemaakt. Ze zijn van metaal, wegen geen gram en zijn zo leuk.
De basis lagen papier zijn bruin craftcardstock waarvan de randen met aged mahony zijn gekleurd. Hierdoor vloeien de kleuren van het opgelegde papier er mooi in over.
De vogelkooi is dubbel: twee kooien, beiden hebben restjes scrap er tegenaan, op elkaar gelijmd met een los gevouwen kleine pocket ertussen waarin je een ticket of natuurlijk een ander papiertje kunt bewaren.
Gouden eyelets en een ketting met bedels.
Contragewicht:
jawel, de bedels aan de voorkant en de vogelkooi zitten aan dezelfde ketting. De bedels aan de cover werken als een contragewicht: ze trekken de ketting aan de binnenkant glad.
Wel was het even goed afwegen....hoe zwaar de bedels moeten zijn. Er zat eerst een veel te zware sleutel op de voorkant en toen werd er een vogelkooi gelanceerd....
Het is ook heel praktisch dat je de vogelkooi nu met de ketting naar je toe kunt trekken en er makkelijker iets in kunt steken.
En hier het antwoord: een omslag voor een standaard A5 schrijfblok. Aan de binnenkant van de schrijfblok kaft een grote envelop uit een groot scrapvel die sluit met washers en waarvan de tekst gelukkig precies past. De kaft zit vastgeplakt tegen de achtercover.
Het karton van het schrijfblok verdwijnt voor bijna de helft in een insteekvak, dan blijft het stevig zitten.
De achterkant van mooi bijpassend papier. De sluiting is een eyelet met ketting en een papier clip van TH. Op de clip een bloem geplakt.
Hier de veroorzaker van het kaft idee. Toen de linker binnenkant klaar was, is dit ernaast natuurlijk geen gezicht. Erop de grote door mij gebruikte bloem waarvan ik er drie in tweeën gedeeld heb.
De rug met een slotje van Artemio Oldies.
De bovenkant van de schrijfblok kaft, mooi om te zien (een strookje van het Prince papier) en het uit de toon vallende blauwe bindstofje van het schrijfblok is gelijk uit het zicht.
Een heel praktisch doch sprookjesachtig handig item voor op het computerbureau.

3 opmerkingen:

 1. Mooi, mooi, mooi weer.
  Wat maak jij toch een prachtige dingen!!
  Lieve groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Christine,

  Wat gaaf gemaakt weer zeg :)
  Je bent weer lekker bezig geweest zo te zien!
  Mooie kleurencombi zo met dat roze erbij.

  Groetjes en fijne feestdagen,

  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf gemaakt weer! Echt toppie
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen