vrijdag 28 december 2012

Dagboek 2013

Het is een vaste bezigheid aan het einde van het jaar om mezelf een nieuw dagboek kado te doen. We blijven nog even in de sprookjes stijl, maar wel weer met een nieuw, zelfgemaakt, embellishment (en een beetje hulp via You Tube :-)
Voor mij helemaal nieuw: het vervangen van de kaften van een spiraal notebook, ik zag het per toeval op een blog. Het is heel relaxed en veel minder stressvol dan het terug inlijmen van een inhoud (wat ook heel scheef kan gaan).
Ik heb de covers opgemeten en gesneden van vloeiblad (fotokarton). Het is stevig, maar niet te dik, want dan kan het omhoog gaan staan.
De oude cover als mal gebruikt voor de gaatjes die ik met de eyelettang van de kantoorhandel gemaakt heb. Een heel geduldig werkje, 48 in totaal.
Met niet al teveel moeite de kaften weer terug in de spiraal gekregen, beetje open- en dichtbuigen gaat goed.
Het embellishment:
Kleine stans vleugels van TH, geëmbosst met de kleine flourish stamp TH en zilver. Ingekleurd met vintage photo distress inkt.
Eerst een handje vol veren gerangschikt en met het lijmpistool vastgezet. Vervolgens de chandelier (ijzerdraad met de 5 mooie facetkralen) vastgelijmd en het overige ijzerdraad om de veren gewikkeld.
Een driedubbele strik m.b.v. de Joy strikjesmaker en een platte rooskraal van de Xenos.
Het wordt dan je persoonlijke (bescherm) engeltje.
De vogelkooi eerst zilver embossen met de flourish stamp, vervolgens ingekleurd met zuurstok roze memento en vintage photo. Getal 13 komt uit een scrapvel met cijfers. De getallen op karton geplakt, randjes distressen en met een ketting aan de kooi bevestigd.
Bloemen van Pipoos en veel glitternagellak en een mooie metalen vlinder van De Meyerij.
De spiraal voorzien van het roosjeslint van TH, dat heb ik om en om door de ringetjes geregen.
Het beige fotokarton is aan de achterkant onbewerkt. De rand gekleurd met verschillende memento en distress inkten passend bij de afbeelding. Hierdoor wordt het scrapvel meer één met de onderliggende kaft.
Een bladwijzer kan niet ontbreken. Gemaakt van een restant strook van een groot scrapvel, gaatjes gemaakt en deze ingeknipt.
Onderaan zes eyelets gezet en hierin parels en bedels. Vervolgens een dubbellint erdoor geweven, zodat ik aan beide zijden twee stroken overhield om te strikken.
Een grote veer vastgezet met de niettang.
Er overheen een stempel op een stukje scrapvel.
 Binnenkant backcover.
De achterkant nu eindelijk deze mooie tekst.
De sluiting bestaat uit een hitchfastener en een stukje TH elastisch kant.
Blij deze mogelijkheid van de spiraalschriften ontdekt te hebben, het biedt natuurlijk zoveel mogelijkheden die een ingelijmd schrift niet heeft: je kunt tabbladen toevoegen, pagina's achterwege laten en vervangen door decopapier of een insteekvak. Vanmorgen in de stad gelijk maar een aantal verschillende maten spiraalschriften gekocht :-)

3 opmerkingen:

 1. Super leuk gedaan zeg!!
  Heel erg leuk om ook eens kado te geven.
  Weer ontzettend mooi gepimpt!!
  Ik ga het onthouden, vind het echt leuk om hier eens mee te gaan werken en maak graag persoonlijke kadootjes!
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er schitterend uit,ik heb een poosje op je blog gekeken en je maakt prachtige werkjes,ook leuk dat je vermeld waar je het koopt,ik maakte kaartjes en ben ermee gestopt een poos terug,maar nu art journal ik en zie bij jou leuke stempels voorbij komen om daarvoor te gebruiken,ik ga je volgen om zo af en toe eens langs te komen,fijn oud en nieuw gewenst,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig boekje.
  Super goed idee ook.
  Erg leuk gedaan.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen