maandag 11 juni 2012

Fragment Grunge Album Inhoud

Het is en blijft een mega project, zo'n album, tenminste als je zoals ik geen pagina onbewerkt voorbij kan laten gaan.......
Steampunk is het geworden tot aan de hard kartonnen gears op de tabbladen.
Vanzelfsprekend veel bedels, kettingen, parels, trinketpins, tassels, gears, gamespinner, swivelcaps, word circles, vintage parels, fragments, tule en nog veel meer aan de bindringen.
Ik heb bewust bij de fragments op de voorkant er ook af en toe een ander thema bij gedaan om het niet te strak te houden.
Er zijn van die prachtige TH scrapvellen die je gewoon onbeplakt wil laten, maar leeg is natuurlijk wat anders. In dit geval twee stroken van hetzelfde papier stevig vastgeplakt zodat er labels e.d. achter geschoven kunnen worden.
De leuke foto's vond ik op internet en daar heb ik deze steampunk labeltjes van gemaakt. Ik heb deze met platina embosspoeder van ranger bewerkt en dan is mijn nieuwe stempel van de kraaien op het lijntje wel heel erg toepasselijk.
De ruitjes achtergrond is ook een stempel, evenals de vleugels. Klokken en kompas zijn stickers van TH.
Het gebruik van geprinte of bestempelde transparante pagina's is heel leuk, het voegt diepte en een beetje een verrassingseffect toe. In dit geval alle afbeeldingen gevonden via google en geprint, zoals nu de grote katrol.
Admit One is een grote emboss ticket dat ik eerst met old paper distress en daarna met zwarte distress inkt heb gepoetst.
Je komt soms dingen tegen zoals deze originele amerikaanse patent aanvraag uit 1939 over een duikuitrusting. De pagina's wat kleiner gesneden, de randen met een pizzames oud gemaakt en gekleurd met zwarte distress.
De eerste collage is een samenstelling van de bouwtekening stempel van TH op perkamentvellum, stans gears, een journal ticket en de hoge hoeden.
De lineaal is gestempeld op een stokje dat je bij rub-ons krijgt. Het gebruik van die leuke stans tabjes van TH hoeft echt niet persé altijd ergens aan vast. Ik heb er kleine eyelets in gedaan en met koperkleurig ijzerdraad de vleugel vastgezet aan een memopin.
De transparant is eigenlijk een vel rub-ons. De afbeeldig gevonden bij een duitse webwinkel die wel heel grote afbeeldingen in hoge kwaliteit op de website plaatst. Het is een toepasselijke en heel mooie afdruk geworden.
Het A5 kaartje is geëmbosst, eerst helemaal gekleurd met zwarte distress en daarna er overheen met koperkleurige brilliance inkt.
Het inkleuren met zwart zou ik zelf niet opgekomen zijn, maar een blogger bracht me op dit idee. Zo kom je echt een beetje in het idee van zwarte en onder smeerolie zittende onderdelen.
De ijzeren diaraampjes heb ik al heel lang, nooit eerder kwamen ze zo van pas.
Een collage over klokken kan niet ontbreken bij een steampunk verzameling. Een gestanste weathered clock, een pocket watch gestempeld en ingekleurd. Geplakt op zwart foam van 2mm dik en met een ketting vastgezet aan de metalen wijzerplaat.
Nu ook een tabje met een sleutel vasgezet met ijzerdraad aan de memopin.
De tekst '(un)real time' wijst op het dubbele van het fenomeen tijd: tijd bestaat niet, de klok maakt geen tijd maar geeft deze slechts aan.
Naast de pagina met de klokken een transparant met daarop de afbeelding van de weathered clock stans.
De leuke hoge hoed met snor verdient een ingelijst ereplaatsje. De bingo emboss kaart is ook eerst gekleurd met zwarte distress en daarna met zilveren brilliance er overheen.
Het is altijd een idee geweest om bij een steampunk project veel ketting te gebruiken. Nu heb ik eerst extra eyelets aangebracht en daar de ketting doorheen gehaald. Op de andere kant van het tabblad vastgezet met een oogje.
De basis van deze collage is een grote stempel van een steampunk kassa die ik wat accenten heb gegeven met ijzerdraad en splitpennen.
De ruitjes stempel is wel toepasselijk bij het maken van alle bouwtekeningen.... De tabjes eerst helemaal zwart gemaakt en daarna met witte brilliance inkt de ruitjes gestempeld.
Het kompas is een TH sticker.
Alles is zodanig vastgezet, dat de eyelets open blijven en de ketting los kan blijven bewegen.
Het scrapvel dat als basis dient is The World die toch in de steampunk tijd verder ontdekt wordt o.a. door er overheen te vliegen. De transparant met de mooie luchtballon is dan ook heel toepasselijk.
Het A5 embossvel met de gears eerst helemaal zwart (je verwacht gewoon niet dat het dan zo metalic wordt) en daarna met roest brilliance inkt. Er is een insteekvakje van gemaakt met twee labels erin.
Het bovenste label heeft een achtergrond van een grote stempel vol getallen, een strook TH papier, wat verder gekleurd met zilver en roest van brilliance en een weathered clock in twee kleuren een beetje naast elkaar gestempeld.
De mooie TH tekst over kennis, stukje touw, trinket pin en een strookje filmstrip.
Het onderste label twee nieuwe stempels (heb laatst een geweldig TH set gekocht, rubber cling, met de grote umbrella man, speelkaart 13, de lijn met vogels groot formaat en deze lange smalle met getallen). De sleutel en het sleutelgat zijn stansjes.
Natuurlijk had ik zelf de schrijfinhoud kunnen maken van lijntjes papier, maar als je zulke mooie afbeeldingen tegenkomt dan is de keuze snel gemaakt. Er staan 26 verschillende afbeeldingen van deze werktekeningen op in prachtige kwaliteit met een afmeting van 24x14 cm. Ik heb deze verkleind naar 17,5x12 zodat ze netjes in het album passen.
Het is dezelfde website als waar de patent aanvraag te vinden is als pdf bestand.
Belangrijk is wel om niet de afbeeldingen op de website te kopiëren, maar er eerst op te klikken zodat ze groot worden, anders download je slechts thumbnails.
De achterkant van een mooi en lang verhaal waar ik intensief en met veel liefde aan heb gewerkt. Het is een prachtig notebook geworden voor op mijn computerburo met gelukkig ook hier de wijzende hand erop: blijf alert want inspiratie komt vaak onverwacht.

19 opmerkingen:

 1. Wauw !!! Ik kijk mijn ogen uit. Wat een geweldig boekje heb je gemaakt. Wat een werk en wat heb je het prachtig afgewerkt allemaal. Mijn complimenten!
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Christine...your Tim Holtz style album is absolutely stunning! I wanted to congratulate you on being chosen as one of Tim's Noteworthy Blogs. Your work on this piece is truly amazing and your are so deserving of this honor from THE TIM HIMSELF! :) I am so happy for you! <3 Candy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, this is just amazing work Christine, love it. Congratulations on being one of Tim's noteworthy blogs, so well deserved.
  Hugs Brenda xox

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dis maar pragtig. Ek smaak dit stukkend. Ek probeer on in Afrikaans te skryf en hoop dat u my verstaan kan. Ek het hier by Tim Holtz gekom het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your album is stunning, I am not surprised you have been nominated as one of Tim's Noteworthy Blogs - well done!! Anne x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Like Tim, I'd just have to say "Wow"! A truly gorgeous make. Congratulations on being one of Tim's Noteworthy Blogs!
  Alison x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Just fabulous! Love the combo of the embossing and the die cutting you put together on your piece! Congratulations on being "blogworthy!" How exciting!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. christine, i love your creation, i look at this and want to go and create for myself, thanks for the inspiration!!! TH blogworthy, you so are, corinna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fantastic! And I love the way you used gears for the tabs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amazing work Christine, congrats on being featured on Tim's blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fantastic work of art! Beautiful!
  tfs
  hugs
  Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I love your fragment cover for your amazing book. Wonderful project. Well done for being featured on Tim's blog. Michelle x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow! This is beautiful steampunk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat gaaf!! Ik zit altijd Amerikaanse of Engelse blogs te bekijken, kom ik ineens jouw geweldig werk tegen bij Tim Holtz' blog.
  Gefeliciteerd! Ik ga je blog volgen. Wat superleuk dat een landgenote zulke fantastische dingen maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. This is a great project! You have used so many elements and and amazing detail. Thanks for sharing and thanks to Tim have a new blog to follow! Congrats

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Absolutely gorgeous! Found you via Tim... congrats!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wonderful work, this is beyond awesome!
  Hugs Kelly

  BeantwoordenVerwijderen